423

Roșca crede că Dodon ar putea ajunge liderul socialiștilor

 
După plecarea lui Igor Dodon din fracțiunea PCRM, politicienii și analiștii politici se dau cu părerea despre direcția în care va merge fostul candidat la funcția de primar al Capitalei.

Prezent într-o emisiune la Prime, fostul lider creștin-democrat, Iurie Roșca, a declarat că Igor Dodon ar putea ajunge președintele Partidului Socialiștilor. Potrivit lui, înainte de a ajunge la comuniști, această formațiune a fost condusă de Veronica Abramciuc, deputat PCRM care s-a alăturat acțiunii lui Dodon.

"S-ar putea ca Dodon să devină liderul Partidului lui Abramciuc", a spus Roșca. Totodată, acesta a lăsat să se înțeleagă că în prezent Vladimir Voronin și PCRM caută soluții pentru a minimaliza efectul plecării lui Dodon. "S-ar putea ca acum PCRM să propună un președinte apolitic din afara PCRM. Va fi interesantă atunci reacția AIE și a grupării Dodon", a mai spus sursa.

De cealaltă parte, prezent și el în emisiune, președintele PAD, Mihai Godea, a fost întrebat dacă Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Veronica Abramciuc sunt cei trei comuniști despre care spunea anterior că primul i-ar fi găsit pentru a alege șeful statului. "Nu, nu e vorba de ei. Sunt și alții", a zâmbit acesta.

UNIMEDIA amintește că vineri Igor Dodon, Zinaida Greceanâi și Veronica Abramciuc au anunțat că părăsesc fracțiunea PCRM din Parlament. Aceștia spun că sunt gata să voteze pentru șeful statului, pentru a scoate țara din criză. "Este un gest de bun simț față de cetățeni. În acțiunile politicienilor nu trebuie să existe șovăieli, dacă situația o cere. Pe mine nu mă interesează soarta AIE. Sunt de părere că AIE trebuie să dispară ca un vis urât, deoarece se face vinovată de starea din societate. Au avut o politică nocivă. Pe noi ne preocupă evitarea alegerilor anticipate distrugătoare pentru țară", a spus Dodon.

Sursa: UNIMEDIA

0