414

PLDM susţine plecarea lui Dodon: Uşile partidului sunt deschise

"Dacă cei trei deputaţi care au părăsit rândurile PCRM vor dori să se alăture liberal-democraţilor, uşile partidului sunt deschise". Declaraţia aparţine preşedintelui fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, ca urmare a plecării din PCRM a lui Igor Dodon, Zinaida Grecenîi şi Veronica Abramciuc.

"Uşile partidului sunt deschise pentru toţi cei care ne împărtăşesc viziunile. Noi nu putem îngrădi dreptul de a veni în rândul partidului", susţine Streleţ.

Deputatul PLDM a menţionat că s-a aşteptat ca Igor Dodon să plece din PCRM. "Nu considerăm că va ajunge la momentul când decizia va fi transpusă în fapte. Considerăm că gestul pe care la făcut Igor Dodon denotă o responsabilitate politică mai mare faţă de cetăţeni".

De asemenea, Streleţ a declarat că PLDM va susţine candidatura lui Marian Lupu la preşedinţie. Însă, ar putea examina şi o altă candidatură înaintată de deputaţii care au plecat din PCRM. "Nu putem discuta până nu vom vedea care sunt solicitările lor. Nu aş vrea să anticipez situaţia, dacă va accepta Dodon să voteze preşedintele sau nu. În cazul în care grupul de deputaţi ar fi de acord şi ar pune o condiţie să votăm alt candidat decât Lupu, urmează să vedem dacă o să accepte şi PL-ul. Sunt dileme care vizează toate partidele Aliantei şi nu numai PLDM-ul", a spus Valeriu Streleţ.

Amintim că, astăzi, deputaţii Igor Dodon, Zinaida Grecenîi şi Veronica Abramciuc au anunţat că părăsesc PCRM-ul. Dodon şi-a exprimat speranţa că în următoarea săptămână vor fi urmaţi şi de alţi deputaţi comunişti. 
 
Publika
0