621

Primul candidat la funcţia de preşedinte al R. Moldova


Fostul administrator al SA "Gemeni" şi membru al Mişcării Acţiunii Populare ,,Antimafie”, avocatul Ilie Rotaru vrea să fie preşedinte. 
 
Avocatul a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că "este cetăţean al R. Moldova, are dreptul de vot, a participat la alegeri, are 57 de ani şi vorbeşte limba de stat a R. Moldova, a absolvit Facultatea de drept la Moscova, are o practică bogată de viaţă şi în domeniul justiţiei şi capacităţi de colaborare". 
 
În acest sens avocatul a înaintat o cerere la Comisia specială pentru organizarea alegerii preşedintelui R. Moldova. Acesta a scris şi o adresare pe numele preşedinţilor partidelor parlamentare, pe care i-a rugat să-i susţină candidatura "neafiliată politic". 
 
Ilie Rotaru a venit în faţa jurnaliştilor şi cu programul de guvernare. El îşi propune adoptarea unei noi Constituţii în decursul unui an şi consideră că funcţia de preşedinte al Parlamentului trebuie să-i revină lui Vladimir Voronin, iar Marian Lupu şi Mihai Ghimpu trebuie să fie vice-spicheri. "Vlad Filat trebuie să rămână în funcţia de prim-ministru", consideră avocatul. 
 
Rotaru a mai spus că a fost membru al Partidului Democrat din Moldova, dar s-a retras după alegerile din iulie 2009 şi că se retrage şi din Mişcarea ,,Antimafie”, condusă de Sergiu Mocanu.
 
Timpul.md (N.G.)

0