1164

Negocieri fara rezultat. Tiraspolul nu renunta la cele doua posturi amplasate fara decizia CUC

 Partile de pe ambele maluri ale Nistrului s-au angajat sa nu tensioneze situatia din Zona de Securitate. Potrivit delegatiei moldovenesti, acesta este rezultatul celei de-a patra sedinte extraordinare a Comisiei Unificate de Control. Astfel, Tiraspolul nu a fost induplecat de membrii Comisiei sa renunte la cele doua posturi instalate la inceputul saptamanii.

In comunicatul remis presei de catre delegatia moldoveneasca in Comisia Unificata de Control, se anunta ca reprezentantii Chisinaului au participat la elaborarea unor solutii de compromis in baza propunerilor formulate de catre reprezentantii Federatiei Ruse, Ucrainei si Misiunii OSCE in Moldova, insa acestea urmeaza a fi discutate si in cadrul urmatoarei sedinte, la data de 1 noiembrie 2011. 

La inceputul saptamanii, fortele transnistrene au blocat trecerea pe un sector de pe traseul Dubasari-Tiraspol in regiunea satului Pohrebea, dar si pe malul stang al barajului Hidrocentralei de la Dubasari, fara a coordona actiunile cu restul membrilor CUC. Actiunile ilegale au fost condamnate de reprezentantii Moldovei in Comisia Unificata de Control, iar locuitorii satului au organizat actiuni de protest. Tiraspolul isi justifica actiunile prin declaratia ca pe segmentul traseului Dubasari-Tiraspol se transporta marfuri de contrabanda si droguri. 
 
ProTV.md
0