453

Lupu este gata să analizeze şi candidaturile PCRM la funcţia de şef al statului

Partidul Democrat este gata să examineze şi o candidatură a PCRM la funcţia de şef al statului. Liderul democraţilor, Marian Lupu a declarat că săptămâna viitoare vor începe discuţiile cu PCRM. Pe de altă parte, liderul liberal-democraţilor, Vlad Filat a spus că poate accepta doar o eventuală candidatură apolitică. În cazul unei alianţe PD-PCRM, PLDM nu-şi va da votul pentru şeful statului, a precizat Filat.

"Trebuie toţi să fim flexibili şi să examinăm diverse propuneri nu doar cele care ar reprezenta AIE, dar şi persoane care vin din afara politicului, de ce nu, chiar şi candidaturile care vin din partea opoziţiei", a declarat Marian Lupu.

În replică, liderul PLDM, Vlad Filat, declară că liberal-democraţii sunt dispuşi să examineze doar o singură candidatură din partea comuniştilor, şi anume una apolitică.

"Dacă este vorba de o aliantă PCRM-PLDM, atunci cu certitudine nu vom vota pentru un preşedinte de la comunişti pentru că asta înseamnă să votăm pentru o guvernare comunistă în Republica Moldova", a explicat Vlad Filat.

Filat a mai spus că PLDM se va întruni luni într-o şedinţă în care se va decide ce acţiuni va întreprinde formaţiunea în cadrul AIE. El nu a exclus chiar şi fapul că nu va participa la şedinţele consiliului AIE. 
 
 
Publika
0