400

Zubco a MINȚIT în Parlament!

  Cel puţin aşa susţine un comunicat de presă emis de către Cancelaria de Stat. Potrivit insitituţiei, declaraţiile procurorului general precum că Centru de Telecomunicaţii Speciale ar intercepta discuţiile telefonice a mai multor oameni politici sunt false şi au drept scop să inducă în eroare opinia publică.

În afară de aceasta, potrivit comunicatului, CTS nici nu dispune măcar de aparatajul special pentru a efectua asemenea acţiuni, deoarece interceptarea telefoanelor nu intră în atribuţiile ei. 

Asistenţa tehnică la acţiunile de interceptare a convorbirilor telefonice şi controlul comunicărilor telegrafice etc, este realizată de către o subdiviziune specială a SIS, se arată în document.

Portalul de ştiri POINT.md aminteşte că în cadrul raportului din Parlament de azi, Procurorul General, Valeriu Zubco a confirmat informaţiile care au vehiculat mai devreme în presă precum că telefoanele mai multor oficiali sunt interceptate. Acesta de asemenea a mai dat de înţeles că o piedică în clarificarea acestor acţiuni ar fi Cancelaria de Stat. 
 
Пресс-служба POINT.MD
0