555

Angajaţi ai MAI reţinuţi pentru că ar fi primit 9.000 de lei mită

http://media.publika.md/md/image/201110/w298/re_58981700.jpeg 

Un locotenent-colonel de poliţie şi alţi doi angajaţi MAI au fost reţinuţide ofiţerii Centrului anticorupţie fiind bănuiţi că er fi luat bani de la un grup de tineri.

Potrivit oamenilor legii şeful de sector al orăşelului Sângera şi doi subalterni au fost reţinuţi pentru că ar fi extorcat de la tineri 9.000 de lei pentru un presupus furt de fier uzat. Mai mult, angajaţii MAI exercitau presiuni psihice asupra victimelor şi familiilor lor.

Bănuiţii au primit primele două  tranşe în sumă de 3.000 de lei sub controlul CCCEC pe data de 22 octombrie. Unul dintre poliţişti a fost reţinut în biroul de serviciu din satul Dobrogea, în momentul în care primise 6.000 de lei marcaţi „mită CCCEC” – ultima rată din cei 9.000 de lei extorcaţi.

Ulterior au fost reţinuţi alţi doi  poliţişti, inclusiv şeful de sector, la domiciliul căruia au fost depistate bancnote transmise în livrările anterioare.

La moment, cei trei se află în Izolatorul CCCEC. Pe acest caz a fost pornit un dosar penal pentru corupere pasivă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, angajaţii MAI riscă de la 5 la 10 ani de închisoare şi o amendă în mărime de la 1.000 la 3.000 de unităţi convenţionale. De asemenea, poliţiştii ar putea fi privaţi de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

 

publika

0