404

Protest la Parlament: Vrem audierea publică a Procurorului General

 Mișcarea Populară ,,Antimafie”, în frunte cu Sergiu Mocanu a protestat în fața Palatului Republicii, în dimineața zilei de joi, 27 octombrie, înainte de ședința Parlamentului. Protestatarii și-au manifestat indignarea față de decizia Legislativului de a-l audia cu ușile închise pe Procurorul General și au cerut ca acesta să fie audiat public. Pentru câteva minute, protestatarilor s-a alăturat și deputatul PLDM, Ion Butmalai.

Deși procurorul general urmează să fie audiat vineri, 28 octombrie, se pare că protestatarii nu au știu de acest lucru. ,,Ce contează, vom veni și mâine să protestăm, dar s-ar putea să nu aibă loc mâine, pentru că este o simulare, la fel ca și alegerea șefului statului”, a spus Sergiu Mocanu.

Sergiu Mocanu a mai spus că în cadrul ședinței închise, procurorul general, Valeriu Zubco va veni cu dosare de natură să șantajeze două grupări: a lui Vlad Filat și a lui Vladimir Voronin. ,,Ei vor ca lumea să nu afle cine și cât de furat. La vamă a rămas același sistem corupt și se fură ca în codru, iar Vlad Filat este preocupat ca Oleg să lase fumatul”, a subliniat liderul Mișcării Populare ,,Antimafie”.

În debutul ședinței Parlamentului, Marian Lupu a spus că la finele ședinței de astăzi va supune votului decizia de a-l audia public pe Valeriu Zubco. Și deputații liberali au solicitat ca această ședință să aibă loc cu ușile deschise.

ARENA reamintește că liderul PLDM, Vlad Filat, a solicitat  recent în cadrul Parlamentului demiterea procurorului general, Valeriu Zubco pentru că nu ar fi acționat la timp în problema atacurilor raider asupra sistemului bancar din Republica Moldova. Deputații PDM și PL au fost împotriva demiterii acestuia. În replică, PLDM a elaborat un proiect de lege privind modificarea Legii Procuraturii, care ar conferi mai multe prerogative preşedintelui Parlamentului privind demiterea Procurorul General.


 
arena

0