604

StarNet a rămas fără autorizație

 
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a decis să retragă autorizația de retransmisie întreprinderii „StarNet” SRL, pentru difuzarea ilegală în reţeaua TV prin cablu „TV BOX” a 110 canale TV. Concomitent, CCA va sesiza organele de drept privind atragerea la răspundere a 6 agenţi economici, care activează fără autorizaţia de retransmisie, informează serviciul de presă al CCA.

În ședința din 24 octombrie CCA a analizat rezultatele controlului, efectuat în perioada 04-07 octombrie curent. În rezultatul controlului a 40 de distribuitori de servicii de televiziune, au fost constatate 30 de derogări de la prevederile legislaţiei. Astfel, pentru nerespectarea normelor legale şi a condiţiilor la autorizaţia de retransmisie, au fost atenţionate 4 întreprinderi, 15 au fost avertizate public și 3 amendate.

Tot pe 24 octombrie, StarNet a publicat un anunț pe pagina sa oficială unde califică informațiile privind retragerea autorizației drept zvonuri, pentru că nu au fost „notificați în mod oficial de către organele competente despre vreo decizie în acest sens”. Mai mult, compania afirmă că eforturile sale „de a oferi zi de zi servicii care să meargă dincolo de promisiunile pe care le face”, se ciocnesc de un cadru normativ depășit, iar compania depune toate eforturile pentru a furniza servicii în condiții de legalitate.

 
Autor: HotNews.md
0