447

Negocieri separate între PCRM, PLDM, PD și PL

  La 18 noiembrie are loc prima tentativă de alegere a șefului statului în Parlament. Până atunci, PCRM, PLDM, PD și PL trebuie să ajungă la un compromis în ce privește candidatura pentru funcția de președinte al țării. Liderii AIE au declarat ieri seara după o ședință că, candidatul coaliției de guvernare rămâne Marian Lupu, președintele PD. Totodată, aceștia au lansat o invitație pentru dialog către PCRM. 

Azi, președintele fracțiunii PCRM, Maria Postoico a anunțat că partidul refuză discuțiile cu AIE și va negocia separat cu fiecare dintre partidele din AIE. În replică, președintele fracțiunii PD, Dumitru Diacov a declarat pentru UNIMEDIA că, oricum, partidele parlamentare vor trebui să negocieze. "Vom găsi soluția pentru ca partidele să discute oficial unul cu celălalt. Chiar mâine, cel mai probabil, vom veni cu o propune în acest sens", a spus acesta.

Potrivit președintelui de onoare al PD, toate turele de negocieri între PCRM, PLDM, PD și PL ar trebuie să aibă loc până la sfârșitul săptămânii viitoare. "Am putea începe negocierile chiar săptămâna aceasta", a mai spus acesta. 

Potrivit PublikaTV, prima bilaterală va avea loc între PCRM și PD.
http://unimedia.md/?mod=news&id=40485 

 
unimedia
0