842

Vis AMERICAN transformat într-un COȘMAR al tinerilor moldoveni

”Nu este acesta rezultatul pentru care am luptat la 7 aprilie”. Este concluzia unui grup de aproape 200 de tineri care s-au pomenit înșelați de circa 300 mii euro. Acestora li s-a promis locuri de muncă în Canada și SUA.

Contractul în privința lucrului peste hotare a fost încheiat în perioada 2010-2011 cu o firmă din Moldova a cărei director era Petru Jitaru. Cînd a avut cei 300 mii de euro în mîni, Jitaru a vîndut firma și a uitat de datorii.

După ce au înțeles că au fost înșelați, tinerii au bătut la ușa organelor de drept pentru a face dreptate însă fără vreun rezultat. ”Ne-am adresat și prim-ministrului Vlad Filat. La audiență am fost primiți de către consilierul său pe probleme de tineret, Tudor Darie. Acesta ne-a comunicat că îl cunoaște pe Jitaru și că cazul la moment se investighează” spun revoltați tinerii. 

Totuși ei nu s-au oprit aici și au recurs la ajutorul organizațiilor internaționale pentru apărarea dreptului omului. După examinare, s-a constatat că au fost înșelați în urma unei escrocherii clasice bine cunoscute organelor de forță din Moldova.

Potrivit lor, rezultatul protestelor din 7 aprilie se aștepta să fie altul. ”Avem aceeași procurori, polițiști care de fapt apără interesul escrocilor” susțin tinerii, care au precizat că sunt victemele organelor de drept și a întregului sistemului.

Ei însă nu se dau bătuți și după spusele lor, dacă va fi nevoie vor ajunge și la CEDO pentru a face lumină în acest caz. 

Пресс-служба POINT.MD
0