449

Procuratura SE OPUNE modificării legii Procuraturii



Nu la mult timp după ce fracţiunea liberal-democrată a venit cu un nou proiect de lege a procuraturii, şi declaraţiile lui Vald Filat de ieri, precum că partidul său va insista asupa modificării legii procuraturii, instituţia condusă de Valeriu Zubco vine cu o replică oficială.

Astfel, astăzi Procuratura Generală, printr-un comunicat de presă a adus la cunoştinţa opiniei publice dezacordul instituţiei faţă de proiectul de lege înaintat de liberal-democraţi.

Potrivit comunicatului de presă „Procuratura Generală consideră că prevederile propuse vin în contradicţie cu normele dreptului internaţional, precum şi cu legislaţia naţională care stabileşte proceduri şi termene distincte de intervenţie a procurorului”.

De asemenea, în comunicat se mai menţionează că specialiştii Procuraturii Generale au eliberat mai multe propuneri privind modificarea şi completarea Legii cu privire la Procuratură. 

Portalul de ştiri POINT.md ţine să menţioneze că fracţiunea PLDM din Parlament, a înaintat, la şedinţele legislative trecute, un proiect de lege privind modificarea legii procuraturii. Iniţiativa legislativă înaintată de liberal democraţi prevede modificarea articolului 54, (cu privire la obligaţiile procurorului) şi articolul 66 (referitor la demiterea procurorilor).

De asemenea, ieri în cadrul unei emisiuni, preşedinele fracţiunii PLDM în Parlament, Valeriu Streleţ, a declarat că fracţiunea condusă de el este gata să renunţe la acest proiect pînă la alegerea şefului statului.

Pe de altă parte, însă, Vlad Filat a declarat, pentru presă, că PLDM va insista pînă la urmă la modificarea legii Procuraturii. 
 
 
0