676

Anatol Stati a condiţionat eliberarea lui Andrei Baştovoi?

 
Miliardarul moldovean Anatol Stati, preşedintele Societăţii „ASCOM Grup”, şi-ar fi retras plângerea depusă în organele de drept dacă Andrei Baştovoi, fostul său adjunct, ar fi căzut de acord să achite circa 700 mii USD, sumă care reprezintă restanţele salariile pentru lucrătorii companiei din Sudan.

Despre aceasta scrie pe blogul său Ieromonahul Savatie Baştovoi, nepotul lui Andrei Baştovoi. Potrivit Ieromonahului, în septembrie el a avut o întâlnire cu Veaceaslav Glotov, şeful serviciului pază al Companiei „ASCOM”, cel care a depus plângere la Procuratură că ar fi ţinta unui atentat pus la cale de Andrei Baştovoi. Glotov l-a reprezentat pe Anatol Stati, iar Ieromonahul Savatie pe Andrei Baştovoi.

„...Atunci domnul Glotov mi-a comunicat condiţia pusă de domnul Stati Anatol pentru eliberarea lui Andrei Baștovoi: „Domnul Stati m-a rugat să vă comunic că el nu are nimic împotriva lui Baştovoi şi că-şi retrage plângerea, dacă Baştovoi se obligă să plătească salariile restante pentru Sudan”, scrie Ieromonahul Savatie Baştovoi.

„I-am comunicat unchiului Andrei cele zise de domnul Glotov ca fiind cuvintele domnului Stati Anatol, la care unchiul a râs, zicându-mi că restanţa salariilor pentru Sudan constituie circa 700.000 de dolari americani”, scrie Ieromonahul.

Amintim că Andrei Baştovoi a fost arestat la începutul lunii august pentru delapidarea sumei de 185 mii USD de la „ASCOM”. Ulterior, după ce a fost pus sub arest la domiciliu, a fost rearestat, fiind acuzat de tentativă de omor.
 
hotnews 
0