388

Franţa MULŢUMITĂ! Integrarea Moldovei în UE are perspective?

Franţa este satisfăcută de modul în care decurge procesul de integrare al Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Cel puţin lucru a fost susţinut de ambasadorul Franţei, Gerard Guillonneau, în cadrul unei intrevederi cu prmeierul Vlad Filat, transmite serviciul de presă al guvernului.

Mai mult decît atît, oficialul francez a declarat că şi relaţiile economice între ţara noastră şi Franţa merg spre ameliorare. Acest lucru îl denotă faptul că tot mai mulţi oameni de afaceri din Franţa sunt gata să investească în economia Republicii Moldova. De asemenea, nu în ultimul rînd, omologul lui Vlad Filat, Francois Fillon, a apreciat la cel mai înalt nivel vizita pemierului moldav din primăvara acestui an în Franţa.

Din agenda discuţiilor celor doi nu a lipsit, desigur, nici Alianţa Franceză, care anual înscrie circa 6 mii de persoane dornice de a poseda Limba Franceză.

La rîndul său, şi premierul Vlad Filat l-a salutat pe ambasadorul Francez la Chişinău. Premierul a declarat că optează pentru un dialog cît mai deschis şi sincer dintre cele două ţări.

Filat s-a arătat mulţumit şi de activitatea clubului de afaceri Franţa – Moldova.
 
Пресс-служба POINT.MD
0