460

Dorin Chirtoacă: ,,Unii pentru gaz, sunt gata să-și vândă și mama”

 
Peste 20% din blocurile locative din capitală au fost conectate la agentul termic, celelalte urmează a fi conectate pe parcursul acestei săptămâni. Pentru 10% din blocuri, care au înregistrat o achitare a facturilor mai puțin de 80%, va fi întocmit un grafic de eșalonare a datoriilor.
 
În acest an, locuitorii capitalei vor achita pentru agentul termic mai mult cu 10%, ca urmare a majorării prețului la gaz. Astfel, locuitorii capitalei vor achita pentru un apartament cu o cameră 1.000 de lei, pentru un apartament cu două odăi – 1.200 de lei, iar pentru un apartament cu trei odăi – 1.500 de lei.
 
Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă este nemulțumit de atitudinea de care au dat dovadă conducerea ANRE în negocierea prețului la agentul termic. ,,Nu a fost o atitudine corectă. Unii pentru gaz sunt gata să-și vândă și mama, prețul gazul ajungând la exagerare și extreme”, a declarat Dorin Chirtoacă în cadrul ședinței operative a Primăriei de luni, 24 octombrie.
 
Edilul capitalei a îndemnat chișinăuenii să reconfirme cererile pentru compensații de căldură, prin care vor informa că situaţia materială a familiei nu s-a îmbunătăţit. Până în prezent, din cei 29.735 de persoane care au primit compensații anul trecut, au reconfirmat cererile 13.741de persoane. Anul trecut, compensaţia pentru consumul de agent termic constituia 40 la sută din valoarea facturii.
 
De asemenea, primarul a solicitat ca consumul de agent termic să fie rațional, eficient și calitativ. În perioada în care elevii din capitală se vor afla în vacanța de toamnă, căldura din școli va fi deconectată. 
 
arena.md
0