Filat nu se vrea președinte și nu lasă Guvernul pe seama oricui
Liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, nu dorește să renunțe la funcția de prim-ministru, nici chiar în favoarea celei de președinte. Liberal-democratul a declarat că nu este interesat de fotoliul de șef al statului și că n-ar lăsa activitățile începute de el în calitate de premier. „Pe mine mă înaintează alţii, fără ca eu să ştiu. Nu pot să mă hazardez, să tind către o funcţie stabilă şi să las planurile şi activităţile iniţiată de mine pe seama nu ştiu cui”, a explicat preşedintele PLDM, citat de publika.md.
În context, Filat a salutat stabilirea datei alegerii şefului statului şi promite că va face tot posibilul pentru a găsi un compromis pentru a ieşi din criza politică. „Vor fi discuţii şi negocieri cu cei care sunt gata să îndeplinească angajamentele asumate faţă de cetăţeni”, a afirmat acesta.
Totodată, prim-ministrul a abordat și subiectul remanierilor din Guvern, specificând că acestea vor avea loc în două etape. „Urmează să avem o comunicare intensă zilele următoare, având în vedere că pe data de 18 urmează să alegem preşedintele statului, nu este exclus să etapizăm o parte din remanieri şi să fie până la acea dată, o parte să le lăsăm după ce va fi ales preşedintele”, a subliniat Filat.
UNIMEDIA precizează că deputații au decis ca prima încercare de alegere a șefului statului să aibă loc pe 18 noiembrie. Între timp, toate fracțiunile parlamentare urmează să se întrunească în cadrul unei platforme largi pentru a identifica candidatura potrivită, acceptată de comun acord, la funcția de președinte al Republicii Moldova.
Unimedia