382

Comuniştii vor să decapiteze „Teleradio-Moldova”

 
Fracţiunea Partidului Comuniştilor din Moldova va insista asupra demiterii membrilor Consiliului de Observatori (CO) al Companiei publice „Teleradio-Moldova” (TRM) pentru că a adoptat o nouă grilă de programe a postului public TV „Moldova 1” în care au fost modificate orele de emisie a buletinelor de ştiri în limba rusă, comunică Agenţia Monitor Media. 
 
Deputaţii comunişti i-au cerut spicherului Marian Lupu să includă această chestiune pe agenda de azi a Parlamentului, dar acesta a refuzat, spunând că nu este în drept, întrucât ar încălca procedurile.
 
Marian Lupu le-a sugerat comuniştilor că această chestiune poate fi pusă pe ordinea de zi dacă vor depune o iniţiativă în acest sens.
 
Deputatul comunist Aleksandr Petkov, unul dintre membrii comisiei parlamentare pentru presă, a declarat în plenul Legislativului că PCRM va insista asupra demiterii membrilor CO al TRM şi că „va fi” o iniţiativă. 
 
Preşedintele CO al TRM, Eugeniu Râbca, a spus pentru Agenţia Monitor Media că, în condiţiile unui stat de drept, acest lucru n-ar trebui să se întâmple, pentru că nu există prevederi în lege. „În plus, nu există nici temeiuri de a demite Consiliul de Observatori”, a spus Eugeniu Râbca. 
 
CO al TRM este un organ de conducere autonom al TRM, sarcina căruia este să monitorizeze respectarea de către Compania publică a prevederilor legale şi statutare. CO al TRM are nouă membri cu mandate de patru ani. Aceştia au fost desemnaţi de Parlament la sfârşitul anului 2009.
 
hotnews.md
0