891

Psihiatrul Ion Răzlog: Printre pacienţii sînt şi politicieni

 
Psihiatrul Ion Răzlog, ex-deputat în Parlamentul Republicii Moldova, susţine că  în Republica Moldova sînt politicieni, care au apelat la serviciile sale şi ale colegilor săi.
 
„Eu vă spun o chestie: printre pacienții noștri au fost și politiceni, adică ex-deputați, însă nu vă pot da nume pentru că e o taină profesională. Se mai întîmplă pînă la urmă, căci și acel politician tot e om”, a menţionat el într-un interviu acordat în exclusivitate reporterului TRIBUNA
 
Psihiatrul susţine că situaţia politică care este în ţară, evenimentele legate de Parlament, Guvern, Alianţă influenţează starea pacienţilor săi.
 
„Acum două săptămâni, s-a adresat un pacient cu halucinații auditive. Auzea voci care-i spuneau să ia toporul și să ducă să-i dea în cap unui lider politic. El pretinde că aceasta era vocea unui alt lider politic, care-i stătea în cap şi-i spunea, cum se mai zice pe la noi, să-i „macească” concurentul. Bine că a fost oprit la timp de către specialiștii noștri de la psihiatrie”, a povestit Ion Răzlog.
 
Referindu-se la certurile din Parlament, în timpul cărora deseori politicienii se acuză reciproc că ar avea probleme cu capul, Ion Răzlog a declarat că „toți politicenii au nevoie să meargă la psihiatru” şi a adăugat că „psihiatria în țările civilizate este pusă în capul mesei”.
 
Oxana Mititelu
 
tribuna.md
0