566

25 de minute despre Republica Moldova, de Al Jazeera (video)

 Un film de 25 minute despre Republica Moldova, unde aceasta apare ca țară europeană de origine a victimelor traficului de ființe umane reprezintă un reportaj realizat de Al Jazeera despre țara noastră. Reporterul Al Jazeera Rageh Omaar investighează traficul de femei din Republica Moldova, discutând  cu fete care au ajuns sclave sexuale, cu avocații ce au contribuit la reîntoarcerea acestora, cât și cu traficanți de ființe umane.
 
Aici o veți vedea pe Dorina, una din victimele traficului de ființe umane din sudul republicii, care și-a relatat trista poveste în care a ajuns să muncească ca prostituată în Cipru.  Tot aici, reporterul Al Jazeera a vorbit cu Alexandr, zis ”Șalun”, acuzat de mai multe fete că le-ar fi vândut în străinătate, dar care așa și nu a fost acuzat oficial, pentru că de frică, niciuna din victime nu vrea să depună mărturii împotriva lui. De asemenea, veți vedea și o moldoveancă care lucrează ca dansatoare la Damasc și care caută alte 40 de moldovence pentru a merge încolo.
 
"Totul începe în una dintre cele mai sărace ţări din Europa, care a făcut parte din fostul bloc sovietic", își începe povestea jurnalistul referindu-se la businessul cu fiinţe umane din Republica Moldova.
 

VIDEO

arena.md

0