Al Jazeera: Moldova este tara celor mai multe fete EXPLOATATE SEXUAL din lume
"Ei nu ma ascultau. Continuau sa-mi aduca clienti si sa-mi spuna ca eu am o datorie uriasa fata de ei pentru ca mi-au platit viza si biletul", a spus Dorina, victima a traficului de persoane. Jurnalistii de la Al Jazeera au realizat un reportaj despre victimele prostitutiei din Republica Moldova. Acestia au mentionat ca tara noastra este cea mai saraca din Europa si este tara cu cele mai multe fete exploatate sexual in strainatate, transmite aljazeera.net.Astazi in lume sunt in jur de 1,4 milioane de sclavi sexuali, in mare parte femei, insa si barbati sau copii care sunt obligati sa intretina raporturi sexuale. Acestea sunt maltratate si supuse unor tratamente inumane.
Sclavia sexuala este prezenta in fiecare tara din lume. In unele cazuri femeile sunt traficate in interiorul tarii de bastina, dar traficul international al femeilor si copiilor se raspandeste vertiginos.
In acest reportaj, jurnalistul Rageh Omaar investigheaza traficul sexual cu femei care provin din Moldova, "cea mai saraca tara din Europa", in orasele europene, si in special in Amsterdam, cea mai profitabila piata sexuala si cea mai mare atractie turistica, scrie Aljazeera.
ProTV.md