Putin s-a interesat dacă delegaţia moldovenească a adus mostre de vinuri. "Pe lângă vinul bun, am adus și o sticlă de
Prim-ministrul rus Vladimir Putin speră la continuarea livrării vinurilor moldovenești pe piața Federației Ruse, informează utro.ru. Tema schimburilor comerciale între Federația Rusă și Republica Moldova, inclusiv a produselor agricole, a fost abordată astăzi, în cadrul întrevederii premierului rus cu omologul moldovean, Vlad Filat.
"Sperăm că vinurile care vor fi produse în acest an vor ajunge la cumpărător," a declarat Filat. "Inclusiv cel rus", l-a completat Putin. "În primul rând cel rus", i-a răspuns premierul moldovean.
Putin s-a interesat dacă delegaţia moldovenească a adus mostre de vinuri. "Pe lângă vinul bun, am adus și o sticlă de cognac din 1946, anul de naștere al Sanctităţii Sale Patriarhului Kirill. Am adus-o personal dumneavoastră," a mai spus Vlad Filat.
În cadrul întrevederii a fost abordat și subiectul noului contract privind furnizarea gazului rusesc către Republica Moldova. Filat și-a exprimat speanța că proiectul va fi elaborat până la sfrșitul lunii noiembrie și asta pentru termenul actualului acord expiră la sfârşitul anului.
"Sperăm că până la mijlocul lunii noiembrie, vom pregăti proiectul unui nou contract. Trei runde de negocieri au avut loc deja. Pentru noi este important ca în contract să figureze termeni, condiţii delivrare, condiţii de plată, dar și celelalte detalii tehnice, astfel încât noi să obținem gaz, iar furnizorul banii pentru gaz", a mai spus Filat.
De asemenea, şeful Guvernului moldovean a mulţumit Federației Ruse pentru ajutorul acordat în reluarea negocierilor oficiale privind soluționarea conflictului transnistrean în formatul "5 +2".
UNIMEDIA precizează că premierul Vlad Filat participă astăzi la Summit-ul şefilor de guverne din cadrul Comunităţii Statelor Independente, care are loc la Sankt-Petersburg și unde are planificată o întîlnire cu omologul său rus.
Sursa: UNIMEDIA