499

Migraţia dincolo de remitenţe şi Diasporă spre procesul de Dezvoltare

 12.10.2011
Astăzi, 12 Octombrie 2011, la Chişinău, a fost inaugurată sesiunea de deshidere a Forumului Global privind Migraţia şi Dezvoltarea (FGMD), în cadrul căruia va avea locSeminarul Internaţional de Politici "Integrarea migraţiei în politicile strategice de dezvoltare”. Evenimentul se desfăşoară în incinta Palatului Republicii, str. Maria Ciobotaru 16.
 
Scopul acestei întruniri este abordrea modalităţilor de contracarare a impactul negativ al migraţiei asupra dezvoltării prin sporirea posibilităţilor acesteia de a sprijini dezvoltarea. Acest seminar va crea o platformă pentru o mai bună înţelegere a legăturilor între migraţie şi dezvoltare întru recunoaşterea beneficiilor migraţiei în procesul de dezvoltare pentru ţările de origine, de destinaţie şi pentru migranţi. Evenimentul va promova un schimb de experienţă şi dialog deschis privind integrarea migraţiei în strategiile specifice de sector şi formularea politicilor în domeniile angajării în câmpul muncii, sănătăţii şi educaţiei.

Pe parcursul evenimentului participanţii vor discuta conceptul şi instrumentele de integrare a migraţiei în strategiile de dezvoltare, modalităţile de abordare a provocărilor şi oportunităţilor migraţiei ca parte a strategiilor de educaţie, sănătate şi angajare, precum şi vor face un schimb de bune practici în implicarea actorilor neguvernamentali, cum ar fi Comunităţile Diasporale, în politicile migraţionale de dezvoltare.
 
CITESTE MAI DEPARTE
 
Sursa:


 
0