398

Moldova renunță la UE în favoarea Uniunii Euroasiatice?

 Moldova renunță la integrarea Europeană în favoarea Uniunii Vamale Euroasiatice, anunță miercuri, 12 octombrie publicația azeră abc.az.
 
Potrivit acesteia, Summitul recent al Parteneriatului Estic a făcut să crească popularitatea Uniunii vamale a Rusiei cu Belarus și Kazahstan. În acest context, Partidul Social Democrat din Moldova a venit cu inițiativă la Ambasada Rusiei de a desfășura un forum economic cu reprezentanții țărilor membre, și în particular cu miniștrii Economiei ai țărilor Uniunii Vamale și ai Moldovei.
 
La forum se planifică a se discuta despre oportunitățile și beneficiile pe care le-ar obține Moldova integrîndu-se în această Uniune.
 
Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Valeri Kuzmin a declarat anterior că acest subiect va fi discutat în cadrul celei de-a 7-a întîlniri socio-științifice cu tematica : ”Rusia-Moldova : dialog în numele viitorului”. Această masă rotundă va avea loc la Chișinău, 24 octombrie.

Publicația mai scrie că în acest an, tema mesei rotunde va fi ”200 de ani a relației Rusia-Moldova: stadii, probleme și perspective”.  
                                                 
Sursa: Politik.md cu referire la abc.az

0