443

Ghimpu ACCEPTĂ compromisul care ar păstra Alianța

Mihai Ghimpu nu va purta negocieri separate cu comuniștii și nici nu va accepta vreun compromis cu aceștia. Asta deoarece, potrivit unui comunicat emis de Partidul Liberal, PCRM are interese meschine și urmărește preluarea puterii.

Declarația vine ca replică la articolul lui Petru Bogatu „De ce s-a răsucit Mihai Ghimpu?” publicat ieri, 11 octombrie. În opinia editorialistului, ”atitudinea nouă, total diferită de cea anterioară, pe care a luat-o deunăzi Mihai Ghimpu poate modifica cursul jocului politic disputat în jurul alegerii preşedintelui republicii”. Petru Bogatu a mai menționat că Mihai Ghimpu şi-a revizuit poziţia în urma vizitei de trei zile efectuată între 3 şi 6 octombrie la Bruxelles. Politicianul a mărturisit că oficialii europeni l-au convins să accepte un compromis cu opoziţia comunistă pentru a menţine AIE la guvernare. 

Totodată, PL anunță că este deschis să accepte un compromis în cadrul AIE care ar păstra atît Alianța, dar și majoritatea parlamentară care asigură funcţionalitatea instituţiilor statului.
 
Пресс-служба POINT.MD
0