403

Voronin despre Puşcaş care i-a cumpărat ginerelui funcţia de general

Preşedintele PCRM, Vadimir Voronin, s-a arătat nemulţumit de demiterea lui Dumitru Pulbere din funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale. Liderul comuniştilor a vorbit despre acest lucru în cadrul unei conferinţe de presă.

"Aşa ca şi alţi experţi şi politicieni eu nu sunt de acord cum s-a procedat cu dl. Pulbere. Problema aceasta a fost politizată. Nu este omeneşte, constituţional şi nici juridic" a declarat Voronin.

De asemenea, Vladimir Voronin afirmă că actuala guvernare încearcă să-şi promoveze oamenii săi în funcţiile cheie.

"Puşcaş care a luat mită prin aceea că a cerut conferirea gradului de general pentru ginerele lui a rămas membru al Curţii Constituţionale. Umblă pe la emisiuni, face publicitate în loc să tacă din gură ca judecător al CC. Dar Pulbere, care a spus adevărul care reiese din Constituţie, a fost amendat şi a fost eliberat din funcţie. El ca preşedinte al CC este obligat să preîntâmpine politicienii ca să nu se ducă de râpă", a mai declarat preşedintele PCRM.

Amintim că Dumitru Pulbere a fost demis din funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale pe 28 septembrie, cu votul a patru magistraţi din cinci. Demersul de demitere a fost înaintat de către judecătorul Curţii Constituţionale Victor Puşcaş. Asta după ce Dumitru Pulbere a făcut declaraţii politice. 
 
Publika
0