401

Mihai Ghimpu către Štefan Füle: ”Conflictul din Alianță nu constituie o barieră în calea integrării europene a Republi

Liderul PL Mihai Ghimpu şi prim-vicepreşedintele partidului Dorin Chirtoacă au avut ieri la Bruxelles o întrevedere cu Štefan Füle, comisar european pentru extindere şi politică europeană de vecinătate. 

Principalele subiecte abordate de conducerea PL în cadrul întrevederii cu Štefan Füle au vizat situaţia politică din Republica Moldova, criza constituţională existentă, care rezultă din lipsa unui Preşedinte ales, şi problematica conflictului transnistrean.

Totodată, a fost abordată problema multiplelor scrutine electorale din Republica Moldova, care nu au soluţionat problema crizei constituţionale. 

În opinia conducerii PL, o altă rundă de alegeri cel mai probabil nu va schimba situaţia politică din Republica Moldova. 

Comisarul european Štefan Füle a dorit să clarifice dacă este vorba despre europenizarea actualei legi supreme. Mihai Ghimpu a confirmat acest fapt.

În acelaşi context, a fost discutată şi situaţia din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană, precum şi problema lipsei de comunicare constructivă din partea opoziţiei. Reprezentanții PL au menționat că acest conflict nu poate constitui o barieră în calea integrării europene a Republicii Moldova, ci dimpotrivă, calea europenizării statului nostru poate servi un imbold în procesul de soluţionare a conflictului.

Portalul de știri POINT.md ține să menționeze că aceasta este prima întrevedere din şirul de consultări ale conducerii PL cu partenerii europeni, care se vor desfăşura la Bruxelles în perioada 3-6 octombrie. 
 
Пресс-служба POINT.MD
0