404

SOLUŢIILE lui Filat c pentru a scoate ţara din criză

Politicienii din Republica Moldova nu au o mare diversitate în ceea ce priveşte modalitatea de a ieşi din criza prezidenţială. Cel puţin de această părere este preşedintele Partidul Liberal Democrat, Vlad Filat.

Potrivit lui Filat, există două soluţii pentru depăşirea crizei politice. Prima din ele este găsirea unui numitor comun între partidele de la conducere şi opoziţie privind alegerea şefului statului. Ce de a doua este modificarea Constituţiei, sau a articolului 78 din aceasta, prin intermediul unui referendum. Desprea acestea premierul a declartat azi în cadrul unui breifing de presă.

„Prima este găsirea unui consens pentru alegerea şefului statului în urma unui dialog civilizat, şi nu găsirea unor candidaţi. Şi a doua este modificarea Constituţiei. Este vorba de modificarea Legii Supreme în procedură legală, aşa cum prevede Constituţia şi nu aşa cum înţeleg unii sau alţii” a ţinut să menţioneze liberal democratul.

Portalul de ştiri POINT.md ţine să menţioneze că proiectul unei noi Constituţii a fost înregistrat azi de către liberali la biroul Permanent al Parlamentului. (http://point.md/News/Read.aspx?NEWSID=146534)
 
Пресс-служба POINT.MD
0