545

Formuzal, il sustine pe Dodon: Piatra comemorativa din PMAN trebuie INLATURATA

Igor Dodon se pare ca nu este singur oficial care isi doreste disparitia pietrei comemorative din fata guverului. Potrivit site-ului gagauzlar.md, si bascanul autonomiei gagauze il sustine pe deputatul comunist indemnand si pe alti politicieni sa se arate solidari cu intentia lui Dodon.

 
"Faptul ca "piatra lui Ghimpu" va aduce dezbinare in societate si ca mai devreme sau mai tarziu aceasta va trebui demontata, a fost clar imediat dupa istalarea acestui obiect. Gestul provocator a fost atat de evident, incat a starnit nemultumirea nu doar a locuitorilor capitalei, dar si a multor locuitori din raioanele republicii", a declarat Mihail Formuzal potrivit aceleiasi surse.
 
"Este imposibil sa-i interzici domnului Ghimpu dreptul de a interpreta istoria in felul sau, impartasind idealurile si valorile sale. Insa nu trebuie de permis ca astea sa fie atribuite intregii societati prin metode care nu sunt liberale. Fiind categoric si iresponsabil "luptatorul cu totalitarismul sovietic" copiaza trasaturile acelei ideologii impotriva careia acesta se arata a fi", a mai spus bascanul.
 
"Politicieni ca Ghimpu se ocupa cu aceea ca indreapta oamenii unul impotriva altuia. In aceste conditii, reprezentand parerea locuitorilor Gagauziei, il sustin pe Igor Dodon in adresarea sa catre Consiliul Municipal cu rugamintea sa se retraga din PMAN simbolul dezbinarii societatii moldovenesti si chem pe toti liderii partidelor politice sa dea dovada de solidaritate", a conchis Formuzal.
 
Anterior, Igor Dodon, in adresarea sa catre Consiliul Municipal a cerut inlaturarea pietrei comemorative din PMAN. Aceasta a fost instalata in luna iulie 2010 dupa semnarea de catre Mihai Ghimpu a unui decret prin care ziua de 28 iunie 1940 a fost declarata "Zi a ocupatiei sovietice". Desi decretul a fost anulat de catre Curtea Constitutionala, iar Liga tineretului rus a protestat in fata acesteia, Mihai Ghimpu si Dorin Chirtoaca au declarat ca nu au de gand sa scoata piatra comemorativa din Piata Marii Adunari Nationale.

protv.md
0