1120

Chirtoacă în faţa instanţei: Va depune mărturii în cadrul Dosarului " Strada Ciocîrliei"

 
Astăzi, 28 septembrie, la ora 11.30, primarul general al Capitalei Dorin Chirtoacă se va prezenta la Judecătoria sectorului Centru, unde va depune mărturii în cadrul Dosarului " Strada Ciocîrliei".
 
Reamintim că Chirtoacă, a anunţat opinia publică că un teren de 2,04 ha, în cea mai scumpă zonă a municipiului Chişinău, a fost vândut unei firme de construcţii ce aparţine fiului fostului preşedinte, Oleg Voronin, la un preţ de 10 ori mai mic decât cel de pe piaţa imobliară.

Precizăm că în cadrul urmăririi penale, în calitate de bănuiţi figurau şeful Direcţiei Funciare a Primăriei Capitalei, Nicolae Crăciun, fostul primar interimar Vasile Ursu şi ex-secretarul interimar al Consiliului municipal Chişinău, Nicolae Manastîrli. Cei trei susţineau că sunt nevinovaţi. Funcţionarii erau suspectaţi de neglijenţă în serviciu, care au adus bugetului municipal un prejudiciu de circa 30 milioane lei.
 
Manastîrli a fost audiat în cadrul urmăririi penale de către ofiţerii CCCEC în data de 6 octombrie anul trecut, însă a refuzat să facă declaraţii pentru presă. "Ancheta penală este încă în desfăşurare şi eu nu pot să comentez nimic", a afirmat acesta.
 
tv7.md

0