478

PLDM vrea negocieri cu comuniştii

Scenariu pe care ar trebuie să îl aleagă Alianţa pentru viitor este negocierile cu comuniştii. Despre aceasta a declarat preşedinele fracţiunii liberal – democrate, Valeriu Streleţ, azi, 23 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Din ianuarie pînă în prezent nimeni nu s-a întîlnit. În afară de declarațiile liderului PCRM că vor prezenta candidatul lor. Este o noutate bună faptul că fracțiunea PCRM a anunțat că va partipa al alegerea președintelui. E ceva inedit. Ar trebui să negociem cu ei” a subliniat Streleţ.

Acesta a specificat că negocierile cu PCRM ar trebui duse în comun cu partidele din alianţă, dar nu numai de unul. Iar dacă acestea vor eşua, atunci, se va căuta o altă cale alternativă.


Acesta, de asemenea, s-a artătat nemulţumit de politica dusă de colegii din PL. Potrivit lui Streleţ, maniera de acţiune a liberalilor nu face deît să împartă lumea în tabere şi să tensioneze cît mai tare situaţia din interiorul alianţei. După părerea lui, Ghimpu, nu a respectat înţelegerea din interiorul AIE de a discuta proiectul Constituţiei elaborate de Ghimpu încă din timpul cînd era peşedinte, şi abia după aceea să fie facută publică.


Пресс-служба POINT.MD

0