511

PLDM-iştii CONTRA Constituţiei liberale

Partidul Liberal Democrat nu v-a vota proiectul de lege constituţional înaintat de către Partidul Liberal. O declaraţie în acest sens a fost făcută de către Vlad Filat pentru agenţia InfoPrimNeo.

Potrivit lui Filat, Republica Moldova are nevoie de o Constituţie care să repezinte compromisul larg în societatea nostră. Din acest motiv, nu este acceptabil ca textul acestia să vină din partea unui singur partid. Pentru aceasta, este nevoie de o nouă comisie, care să difere de cea parlamentară.

„Vorbesc despre o comisie în care trebuie să atragem toate capacităţile. Noi nu vom participa la discuţii care vin să propună poziţii unilaterale. Avem nevoie de consens. Republica Moldova este una din puţinele ţări care au o Constituţie ce nu a fost supusă adoptării prin referendum de către cetăţeni, de aceea procedura este una complexă”, transmite sursa citată cu referire la Vlad Filat.

Portalul de ştiri POINT.md aminteşte că Partidul Liberal a declarat ieri, 22 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, că va propune în Parlament textul unei noi Constituţii, elaborat de către Comisia Parlamentară pentru Reformă Constituţională, care vine să acopere defectele celei existente la moment.
 
Пресс-служба POINT.MD
0