467

PL propune o nouă Constituţie

 
Partidul Liberal a ieşit cu o iniţiativă legislativă de adoptare a proiectului noii Constituţii a Republicii Moldova. Formaţiunea propune calea referendumului pentru modificarea legii supreme.

„Odată ce Parlamentul nu este capabil să modifice sau să adopte o noua Constituţie, calea sigură pentru rezolvarea acestei probleme este referendumul”, a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta şi-a exprimat speranţa că proiectul dat va fi susţinut de colegii din AIE şi a precizat că se va face tot posibilul ca proiectul să fie cunoscut de societatea civilă.

La rândul său, deputatul PL, Victor Popa, preşedintele Comisiei juridice în Parlament, a menţionat că proiectul respectiv a fost elaborat cu concursul mai multor experţi internaţionali.

„Am studiat toate Constituţiile europene şi am selectat cele mai bune mecanisme. În opinia noastră, acest proiect este demn de a fi adus în Parlament şi de a fi pus în discuţie”, a spus Popa.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, în noul proiect este stipulat că limba oficială a Republicii Moldova este limba română. De asemenea, liberalul a spus că optează pentru o republică semiprezidenţială.
 
jurnal
0