381

Comuniştii VINOVAŢI de inactivitatea CMC?

Polemicile şi învinuirile reciproce dintre stînga şi dreapta politică au trecut din parlament în Consiliul Municipal. Astfel, consilierul de pe lista PL în Consiliul Municipal Chişinău, Iurie Nastas, acuză fracţiuniea comunistă a CMC de blocarea activităţii consiliului.

Într-o publicaţie de pe blogul său personal, http://nastas.md/, acesta a scris că „Comuniștii, care au 26 de mandate din totalul de 51, deci cu un mandat mai mult decît alianța, au pus piciorul în prag. Vor toate comisiile de specialitate din consiliu. 7 din 7 sau nimic.” Aşadar, potrivit lui Nastase, anume acest factor stopează activitatea CMC.

Liberalul de asemenea a mai făcut o comparaţie a situaţiei create cu cea din Parlamentul Republicii Moldova. „PCRM-ului, care deține 42 de mandate în Parlament, i-au revenit 4 comisii din totalul de 10. Cele mai multe, pentru că deține cele mai multe mandate, deși guvernarea aparține Alianței pentru Integrare Europeană. Urmează, în ordine, PLDM cu 3 comisii, PD – cu 2, iar PL – una. Aici principiul aritmeticii a funcționat și nu au existat nemulțumiți. Dacă ar fi fost ca în Parlament să se aplice algoritmul pe care comuniștii îl cer în Consiliul Municipal, ar fi ca PCRM să nu dețină președinția nici uneia dintre comisii, nu-i așa?” a conchis liberalul.

Portalul de ştiri POINT.md ţine să menţioneze că la moment activitatea Consiliului Municipal Chişinău este practic paralizată din cauza neînţelegerii în restabilirea comisiilor municipale de către partidele din CMC.
 
Пресс-служба POINT.MD
0