356

Prognozele lui Voronin: Alegeri anticipate şi PCRM revine la guvernare

Vom avea alegeri parlamentare anticipate, iar comuniştii vor reveni la guvernare. De acest lucru este convins liderul PCRM, Vladmir Voronin. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii "Replica", de la Prime.

Vladimir Voronin crede că judecătorii Curţii Constituţionale nu vor permite Parlamentului să aleagă, prin lege organică, şeful statului.

"Asta înseamnă că o să revenim la putere, comuniştii, numai pe cale democratică, prin alegeri. Toţi care au fost prezenţi, figurile astea aşa-numite politice, demult au căzut de acord cu aceea că alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile, o să aibă loc neapărat. Numai că cine primul o să vorbească despre aceasta?", a precizat liderul PCRM.

Voronin neagă faptul că ar fi avut o întâlnire cu liderul PLDM, Vlad Filat, la Ţiganca, aşa cum se vehicula în presă.

"Ultima întrevedere a noastră a avut loc în primăvara anului curent. Mai mult, nicio întrevedere şi nici schimb de telefoane", a punctat fostul preşedinte al Republicii Moldova.

Liderul comuniştilor spune că nu a discutat despre eventualele alegeri nici cu şeful administraţiei prezidenţiale de la Moscova, Serghei Narîşkin. Şi mai adaugă că Moscova nu se implică în astfel de probleme.
 
 
Publika
0