516

Streleţ: Pentru a adera la UE forţele politice trebuie să se consolideze, să renunţe la ambiţii şi orgolii efemere

  „Apreciez Rezoluţia Parlamentului European ca pe un semnal încurajator şi mobilizator pentru R. Moldova. Este scos în evidenţă caracterul dinamic al negocierilor pentru pregătirea Acordului de Asociere, dar şi dialogul privind liberalizarea regimului de vize. Adoptarea acesteia vorbeşte despre faptul că au fost remarcate şi apreciate eforturile ţării noastre din ultimii doi ani în domeniul reformelor interne şi integrării europene”. Declaraţia a fost făcută de liderul fracţiunii parlamentare PLDM, Valeriu Streleţ, pentru Info-Prim Neo.

Potrivit lui Streleţ adoptarea de către PE a Rezoluţiei perspectivei de aderare a R. Moldova la UE sugerează clasei politice autohtone să trateze cu toată responsabilitatea misiunea istorică ce îi revine de a asigura o dezvoltare rapidă şi durabilă a ţării prin perspectiva de integrare europeană. "În jurul acestui obiectiv ar trebui să se consolideze toate forţele politice, să renunţe la ambiţii şi orgolii efemere şi să se consacre plenar stabilizării situaţiei politice şi serviciilor cetăţenilor", a conchis liderul PLDM.

Amintim că Parlamentul European a adoptat la 15 septembrie, o rezoluţie prin care a recomandat Consiliului European, Comisiei și Serviciului European de Acțiune Externă, ca acestea să ofere Republicii Moldova perspectiva de a adera, la un moment dat, la Uniunea Europeană. 
 
 
Publika
0