551

VÂNT RECE DIN EST: Rusia AMENINŢĂ Moldova cu RUPEREA relaţiilor diplomatice! VEZI MOTIVUL!

Rusia îşi exprimă nemulţumirea faţă de lipsa de reacţie a autorităţilor moldoveneşti în cazul Baghirov şi ameninţă Chişinăul cu înrăutăţirea relaţiilor între cele două state. Declaraţia a fost făcută ieri de reprezentatul special al MAE rus, Alexander Lukaşevici, în cadrul unui briefing de presă.

„Suntem îngrijoraţi de decizia organelor de drept de prelungire a arestului lui Eugen Baghirov cu încă 30 de zile”, a declarat Lukaşevici. „Constatăm că apelurile noastre în cazul Baghirov rămân fără răspuns. Astfel, în lipsa unei reacţii corespunzătoare a Chişinăului, relaţiile bilaterale ar putea fi deteriorate şi se poate crea un fundal negativ în relaţiile dintre ţările noastre”, a mai spus diplomatul.

Reamintim că bloggerul rus Eduard Bagirov, arestat în Republica Moldova, a declarat greva foamei, în semn de protest faţă de condiţiile de detenţie, în care este ţinut de mai bine de trei luni.

„Renunţ în totalitate la mâncare. Nu voi mânca până nu mă vor elibera din baraca aceasta împuţită”, a scris acesta anterior pe blogul său.
 
24h.md
0