456

Reacţia lui Ghimpu: Filat a ajuns imoral preşedinte

  „Filat a uitat că Curtea Constituţională a fost sesizată de trei deputaţi, reprezentanti a trei partide parlamentare: PL (Mihai Ghimpu), PLDM (Tudor Deliu) şi PD (Raisa Apolschi).” Aşa a reacţionat preşedintele Partidului Liberal la declaraţiile făcute de premierul Vlad Filat într-un interviu pentru infotag, scrie portalultimpul.md

Potrivit aceleiaşi surse, Ghimpu consideră că este „este o aberație să afirmi că PL şi PDM vrea ca prin acţiuni imorale să modifice Constituţia şi să aleagă şeful statului”. Acesta a mai ţinut să menţioneze că dacă să ne conducem de logica expusă de premier, şi Filat a ajuns la postul pe care îl deţine pe o cale imorală. „Potrivit art. 90 din Constituţie, în termen de 2 luni din momentul în care funcţia de preşedinte devine vacantă, se organizează, în conformitate cu legea, alegeri pentru un nou preşedinte, iar în cazul nostru au trecut deja doi ani de atunci”

Filat l-a mai acuzat pe premier şi de manipulare a opiniei publice şi a Curţii Constituţionale, şi este convins că „Republica Moldova nu va fi condusă nici de Filat, şi nici de Plahotniuc, ci de legi".

Portalul de ştiri POINT.md menţionează că ieri, într-un interviu pentru infotag, premierul a declarat că Marian Lupu nu va ajunge printr-un mod imoral în fotoliul de preşedinte.
 
Пресс-служба POINT.MD
0