556

Bilanţul ploilor torenţiale din Thailanda şi Pakistan: Sute de morţi şi dispăruţi, persoane fără adăpost şi alunecări de teren

 
Sute de morţi şi dispăruţi, persoane fără adăpost şi alunecări de teren în mai multe ţări ale lumii. Acesta este tabloul sumbru în urma ploilor torenţiale din ultimele săptămâni.
 
Cel puţin 82 de persoane, printre care şi un turist francez, au fost ucise de ploile musonice şi furtunile tropicale care au durat mai multe săptămâni, în Thailanda. Într-un raport al Departamentului de prevenire a dezastrelor se arată că, după ce a fost lovit de furtuna tropicala "Nock-Ten", Thailanda a fost afectată de inundaţii grave şi alunecări de teren. Serviciul Meteorologic de Stat avertizează în continuare populaţia că, în următoarea săptămână, din cauza ploilor în 35 de provincii vor avea loc şi mai multe inundaţii şi alunecări de teren.
 
Inundaţiile care au devastat mai multe regiuni din sudul Pakistanului au provocat, în ultimele săptămâni, moartea a 209 oameni, în timp ce peste 5 milioane au fost afectate de puhoaiele dezlănţuite. Mai multe organizaţii neguvernamentale au acuzat guvernul pakistanez că nu a luat măsurile necesare pentru a împiedica producerea dezastrului. O comisie parlamentară constituită ad-hoc pentru a coordona operaţiunile de salvare, după aceste noi inundaţii, a precizat că în zonele afectate se ajunge cu dificultate.
 
publika
0