527

Află mai multe despre noul ambasador al SUA în Moldova


Noul Ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, William Henry Moser, şi-a prezentat copiile scrisorilor de acreditare, prin care preşedintele american Barack Obama l-a desemnat în calitate de Ambasador al SUA la Chişinău. 
 
Copiile scrisorilor de acreditare au fost prezentate de către William Mozer Nataliei Gherman, viceministră de Externe. 
 
Natalia Gherman i-a urat bun venit şi succes ambasadorului desemnat la îndeplinirea mandatului său, precizând că relaţiile moldo-americane au cunoscut în ultimii ani o aprofundare şi dinamism fără precedent. „Dialogul bilateral a fost impulsionat prin vizita mai multor oficiali de rang înalt din SUA în RM, printre care Vicepreşedintele american, Joseph Biden, şi Senatorul republican, John McCain”, a spus Gherman. 
 
William Henry Moser s-a arătat entuziasmat de noua sa funcţie şi a declarat că este determinat să coopereze strâns cu conducerea R. Moldova în vederea intensificării dialogului bilateral. Moser a dat asigurări că SUA vor susţine în continuare Moldova în avansarea nivelului democraţiei, în dezvoltarea economică, combaterea corupţiei, precum şi în reglementarea conflictului transnistrean. 
 
W. Moser l-a precedat în funcţia de ambasador american la Chişinău pe Asif Chaudhry, care şi-a încheiat mandatul în vara acestui an. 
 
William Henry Moser este un membru de carieră al Serviciului Diplomatic Superior al SUA. Până la numirea sa în calitate de ambasador la Chişinău a fost secretar adjunct pentru aprovizionare material-tehnică a Departamentul de Stat al SUA. Din 1984, când s-a încadrat în Serviciul de Externe, Waillim Moser a deţinut funcţii importante în misiuni diplomatice americane din Ucraina, Egipt, Germania, Kazahstan etc. 
 
W. Moser este originar din statul american Carolina de Nord. 
 
Autor: HotNews
0