407

PSD acuză SIS-ul de posibilă uzurpare a statului

Partidul Social Democrat a cerut azi instituțiilor de forță din țară, și anume SIS, MAI, etc să ia măsuri în direcția de activitate a organizației nonguvernamentale „Acțiunea 2012”. Potrivit secretarului general al PSD, Sergiu Coropceanu, membri acestei organizații fac acțiuni publice pe teritoriul Republicii Moldova care au drept scop lichidarea statalității țării noastre și unirea ei cu țara vecină România.

Sergiu Coropceanu a mai menționat și campania pe care membrii „Acțiunea 2012” o desfășoară în intervalul 25 iulie – 15 septembrie 2011. În cadrul acestei campaniei membrii organizației încleie lipiciuri cu conținutul „Aici e România” în toate localitîțile din Republica Moldova.

„Cu regret, în perioada când cu nerușinare este încălcată Constituția Republicii Moldova, cînd un grup de persoane chiamă direct la lichidarea statului nostru prin acțiuni concrete și deschise, cînd este subminată imaginea țării noastre, autoritățile centrale se fac a nu vedea și nu reacționează. Asemenea comportament îl poate avea doar persoanele indiferente de soarta țării sau cele care au depus jurămînt altui stat” a declarat Coropceanu.

Portalul de știri POINT.md ține să menționeze că organizația „Acțiunea 2012” este o coaliție de organizații non guvernamentale și grupuri de inițiativă create în România și extinse în Mololdiva. Scopul acestor organizații este unirea Republicii Moldova cu România.
 
Пресс-служба POINT.MD
0