423

Lupu: PR pentru Smirnov! Filat: Lupu să-și retragă cuvintele!

 
Încă o serie de replici între Vlad Filat și Marian Lupu. Ultimul a declarat ieri că întâlnirea lui Vlad Filat cu Igor Smirnov în Germania servește drept PR pentru liderul separatist. "Această acțiune, desfășurată acum, în ajunul așa-numitelor alegeri de partea stângă a Nistrului, pot să-l favorizeze doar pe Smirnov, să-și facă PR în acest sens”, a adăugat ieri șeful interimar al statului. 

De cealaltă parte, Vlad Filat a declarat că Marian Lupu a uitat că este o chestiune de reîntregire a teritoriului. "Eu vreau să-i reamintesc dlui Lupu că problema reintegrării țării nu este problema care vizează interesul unui partid sau al unei persoane. Este o problemă care vizează R. Moldova, indiferent de cine este la guvernare. De aceea, eu îi solicit public dlui Lupu să-și retragă acea afirmație, deoarece afectează în primul rând procesul de reglementare și doi - aduce, dacă doriți, o ofensă celor care au muncit și au contribuit sincer ca să aibă loc acest eveniment", a spus azi Filat în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit șeful Cabinetului de miniștri, întâlnirea de ieri a avut loc sub edida OSCE. "A fost găzduită și prezidată de Ministerul de Externe al Germaniei. Au participat multe țări. Acest eveniment a avut la bază o pornire sinceră să ne ajute. Astfel de abordări aici la Chișinău mi se par foarte cinice", a conchis Filat.

UNIMEDIA amintește că în perioada 7-8 septembrie, premierul Vlad Filat a vizitat forumul economic de la Krynica, Polonia. Pe 9 septembrie, acesta s-a întâlnit cu liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, în Germania, la o conferință organizată de OSCE.

Sursa: UNIMEDIA

0