417

Streleţ îşi „cere scuze” de la PCRM

Preşedintele fracţiunii liberal democrate, Valeriu Streleţ a motivat azi decizia fracţiunii de a vota împotriva cerererii comuniştilor de a întrunii parlamentarii într-o şedinţă extraordinară a legislativului.

Potrivit lui Streleţ, PLDM, votul lor de azi nu înseamnă refuzul liberal democraţilor de a trata cu seriozitate acest caz. „Am propus reprezentanţilor PCRM, să organizăm săptămîna viitoare o şedinţă extraordinară. Pe data de 16, 22 sau 23 septembrie. Între timp, vor fi organizate audieri în comisiile de profil, astfel încât să elucidăm circumstanţele producerii acestor atacuri” a specificat Streleţ.

Acesta, de asemenea, a declarat că Biroul Permanent al Parlamentului ar fi acceptat demersul lor dacă acesta era să conţină toate semnăturile în orginal. Potrivit lui Streleţ, acceptarea semnăturilor electronice în parlament ar fi creat un precedent care pe viitor ar fi permis „votarea în parlament prin fax”.

Portalul de ştiri POINT.md aminteşte că deputaţii comunişti au cerut demisia Parlamentului astăzi, după ce Biroul Permanent al Parlamentului a refuzat solicitarea lor de a se întruni într-o şedinţă extraordinară a legislativului.
 
Пресс-служба POINT.MD
 
0