552

NEBUNIE ÎN TRANSNISTRIA: Smirnov A PUS ÎN GENUNCHI populaţia matură, iar acum SE RĂZBOIEŞTE CU COPIII!

 
Structurile de forţă din stânga Nistrului nu renunţă la metodele lor obişnuite de intimidare a elevilor moldoveni din regiunea transnistreană, care doresc să înveţe în şcoli cu predare în limba română. Astfel, ieri, 5 septembrie, vameşii transnistreni au blocat un autobuz care transporta elevi şi profesori ai Liceului din Grigoriopol spre satul Doroţcaia.
 
Potrivit directorului şcolii, Eleonora Chercavschi, vameşii cereau să le fie prezentate certificatele de naştere pentru toţi copiii, lista cu toţi elevii de la această şcoală şi procuri autentificate la notar de către părinţi. „Până la urmă acestora li s-a permis să meargă mai departe, însă mâine situaţia se poate repeta” , susţine directorul şcolii.

Potrivit unor surse din cadrul serviciului vamal al regiunii secesioniste, hărţuirea copiilor moldoveni din Grigoriopol va continua şi în viitor, deoarece comanda vine din partea pretinsului vice-ministru al securităţii, Valeriu Ghebos.
În acelaşi timp, Eleonora Chercavschi a declarat că despre incidentul respectiv au fost informate autorităţile moldoveneşti, OSCE şi CUC şi speră într-o rezolvare rapidă a acestui conflict.
 
24h.md 
0