478

Cu suvenire şi coniac, 20 de comunişti au plecat să facă schimb de experienţă în China

O delegaţie a Partidului Comuniştilor a plecat într-o vizită oficială în China. Comuniştii au organizat o conferinţă de presă pe aeroportul Internaţional Chişinău şi au anunţat că vor avea întrevederi cu conducerea partidului Comunist din China şi cu cea a Adunării Aleşilor Poporului.

Secretarul general al PCRM, Iurie Muntean, a spus că aşteptările sunt foarte mari, atât din partea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, cât şi a celui din China. "În primul rând ne interesează construcția partidului din punct de vedere teritorial. Formaţiunea se bazează pe o organizație care există nu doar în Capitală. Vrem să studiem activitatea cotidiană a unui partid mare", a declarat Muntean.

Mai mult, comuniştii vor participa la cursurile de la Şcoala politică superioară a Partidului Comunist din China. Iurie Muntean a ţinut să menţioneze că PCRM mizează pe schimbul de experienţă şi cooperare la nivel regional. "Sperăm că aceste iniţiative se vor solda cu rezultate vizibile pentru cetăţenii Republicii Moldova, în special pentru populaţia din raioanele în care PCRM a obţinut victorie", a precizat Muntean.

Toate cheltuielile pentru călătorie vor fi suportate de către partea chineză, inclusiv cele de transport. În schimb, delegaţia PCRM a pregătit pentru colegii din China cadouri. "Am luat suvenire, care reprezintă istoria şi cultura ţării noastre, am luat şi băuturi din cele mai selecte, mai bune, cu care n-o să ne fie ruşine să ne întâlnim cu chinezii", a menţionat deputatul.

Pentru că pleacă pentru a doua oară în China, Muntean mărturiseşte că ştie câteva cuvinte în chineză, dar n-a vrut să zică nimic, pentru că "nu sunt sigur de pronunţare, trebuie să o mai practic", zice comunistul.

Din delegaţia PCRM ce a plecat în China fac parte 11 deputaţi, 2 preşedinţi de raioane şi 7 prim-secretari ai partidului.
 
Publika
0