425

Smirnov trecut cu vederea de Grâzlov?

 
În ajunul aniversării a 21 de ani de la formarea autoproclamatei republicii moldovenești nistrene, care va avea loc la 2 septembrie, Preşedintele Dumei de Stat al Federaţiei Ruse, Boris Grîzlov, i-a trimis președintelui parlamentului rmn, Anatoli Kaminski o telegramă în care “a felicitat populația transnistreană cu acest eveniment important în istoria republicii”. 

"Creată în perioada dificilă a istoriei recente, Republica Moldovenească Nistreană a trecut printr-un șir de încercări dure şi a câștigat dreptul de a exista în lumea modernă. În toţi aceşti ani, alături de transnistreni a fost Federația Rusă, care va continua să sprijine dezvoltarea regiunii", se spune în felicitare, dată publicității de tiras.ru.

Potrivit oficialului rus, Consiliul Suprem al rmn aduce o contribuţie semnificativă la consolidarea relaţiilor cu Rusia, iar conexiunile dintre partidele politice "Rusia Unită" şi "Obnovlenie" sunt cu adevărat prietenoase. "Astăzi, când Republica Moldovenească Nistreană intră într-o nouă fază de dezvoltare, iniţiativele Consiliului Superior al rmn sunt deosebit de importante. Sunt convins că, prin eforturi conjugate ale Consiliului Suprem al rmn, partidului "Obnovlenie" şi toate forţele civile din Transnistria, acest obiectiv va fi atins", menționează Boris Grîzlov în adresarea sa.

UNIMEDIA precizează că felicitarea i-a fost trimisă președintelui parlamentului rmn, Anatoli Kaminski și nu liderului regiunii separatiste, Igor Smirnov. Presa rusă a scris în repetate rânduri că Moscova îl va susține pe Anatoli Kaminski la alegerile prezidențiale din Transnistria. Scrutinul din stânga Nistrului se va desfășura în luna decembrie a acestui an.

Sursa: UNIMEDIA

0