562

Republica Moldova va avea Consulat în Timişoara

 Chişinău / Moldova.ORG/ -- Un nou Consulat Onorific al Republicii Moldova va fi inaugurat în Timişoara, România, de sărbătoarea care ne uneşte, Ziua Limbii care va avea loc la 31 august.
 
În calitate de Consul Onorific la Timişoara este numit Profesorul universitar, Silviu Sofronie. Misiunea diplomatică din Timişoara va avea drept scop promovarea imaginii Republicii Moldova şi consolidarea relaţiilor comerciale şi culturale cu regiunea de vest a României, iar teritoriul deservit de Consulat va cuprinde judeţele Timişoara, Arad, Bihor, Hunedoara şi Caraş-Severin.
 
În conformitate cu regulamentul cu privire la Consulul Onorific al Republicii Moldova, Consulatul de la Timişoara nu va presta servicii consulare, astfel, doar în situaţii exclusive şi cu acceptul sau la indicaţia Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, aici vor putea fi perfectate acte sau documente notariale.
 
Toate cheltuielile legate de înfiinţarea, activitatea Consulatului, îndeplinirea atribuţiilor sale oficiale şi de reprezentare a intereselor Republicii Moldova sunt suportate de către Consulul Onorific.
 
Amintim că Republica Moldova este reprezentată de către două Consulate generale, unul fiind la Bucureşti, iar cel de-al doilea – la Iaşi. 
0