505

Iurie Leancă susține proiectele de reîntoarcere a cetățenilor moldoveni ACASĂ

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, a avut ieri, 25 august, o întrevedere cu Directorul general al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, William Lacy Swing.

Şeful diplomaţiei moldoveneşti a trecut în revistă acţiunile actualei guvernări la capitolul politici migraţionale şi combaterea traficului de fiinţe umane, apreciind înalt rolul oficiului OIM în Moldova în acest sens.

Ministrul Leancă a specificat asistenţa Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie acordată autorităţilor noastre în cadrul diverselor programe: la susţinerea activităţii Comitetului Naţional pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane, la implementarea proiectelor de reîntoarcere voluntară a migranţilor, precum şi la intensificarea cooperării cu diaspora şi comunităţile moldovenilor de peste hotare. Iurie

William Lacy Swing a declarat, la rîndul său, că OIM este dispusă în continuare să colaboreze strîns cu autorităţile de la Chişinău. Este vorba de 24 de programe, pe care OIM le realizează în prezent în Moldova.

Menționăm că cu ajutorul acestei organizații mai mulţi cetăţeni moldoveni, aflaţi în dificultate în Japonia şi Libia, au revenit în siguranţă acasă.

Directorul general al OIM a precizat că va participa la manifestările oficiale din 26-27 august, dedicate aniversării a 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.
 
Пресс-служба POINT.MD
0