600

Cum a fost evitat un dezastru nuclear după cutremurul din SUA

 
Două reactoare ale unei centrale nucleare din statul Virginia au fost oprite automat după cutremurul cu magnitudinea 5,8 înregistrat marţi pe Coasta de Est a Statelor Unite, care a determinat întreruperea alimentării cu energie electrică, notează mediafax.ro

Seismul a provocat oprirea automată a centralei North Anna (1.800 MW), aflată la numai câţiva kilometri de epicentru, a declarat David Heacock, preşedintele operatorului Dominion Nuclear.

Reactoarele au fost oprite automat din cauza întreruperii alimentării principale cu energie a centralei, deşi generatoarele de rezervă au intrat imediat în funcţiune, a precizat el.

"În acest stadiu, nu par să existe avarii", a adăugat Heacock, precizând că "uzinele nucleare sunt concepute pentru a rezista la cutremure de acest tip".

Autoritatea nucleară americană a anunţat că mai multe centrale nucleare de pe Coasta de Est a Statelor Unite au înregistrat alerte minore.

Cele 250.000 de locuinţe alimentate de centrala North Anna nu au fost afectate de oprirea reactoarelor, deoarece compania Dominion Nuclear a activat un sistem de rezervă, care permite redistribuirea energiei produse de alte centrale, a precizat Heacock.
 
jurnal

0