555

Moldova a ocupat locul 40 din 140 de țări la Universiada Mondială

 
Echipa de sportivi a Republicii Moldova care a participat la Universiada Mondială care s-a desfășurat în Shenzhen, China a ocupat locul 40 dintr-un total de 149 de țări. Potrivit listei preliminare, date publicităii, doar 58 de ţări au luat medalii în cadrul competiţiei.
 
Lotul naţional al Republicii Moldova la Universiada de Vară din Shenzhen a obţinut prima medalie în cea de-a şaptea zi a competiţiilor. Atleta Zalina Marghieva a obţinut locul I în clasament, înregistrând totodată şi recordul naţional, cu rezultatul 72,93 metri la proba ciocan.
 
Reprezentantul lotului naţional de taekwando Andrei Rotaru a luat dumincă, 21 august, medalia de bronz la categoria de 58 de kilograme, obținând astfel a doua medialie pentru Moldova în cadrul Universiadei. Republica Moldova a fost reprezentantă la Universiada Mondială din acest an de către 21 de sportivi de performanță din diferite genuri de sport.
 
Pe primul loc în clasamentul s-a clasat echipa gazdă (China), urmată de Rusia și Coreea de Sud. Lotul României s-a clasat pe poziția a 18-a, cu 16 medalii obținute.
 
Timpul.md

0