446

Soarta AIE în mîinile lui Ghimpu şi Lupu

Destinul Alianţei pentru Integrare Europeană este în mîinile PL şi PD. De această părere este analistul politic, Petru Bogatu. El crede că, cele două partide care acum stau baricadate, ar trebui să „ iasă la înaintare pentru a crea şi ei faze de joc, ca să utilizăm un termen sportiv. Pentru a înscrie goluri şi a-şi asigura avantaje în partida politică disputată acum la Chişinău. Destinul AIE e în mîinile lor.”, se arată într-un ariticol publicat de acesta în Jurnal de Chişinău.

Potrivit lui Bogatu, ei nu ar trebui să aştepte mană de la Curtea Constituţională. Ei ar trebui să caute soluţii originale pentru depăşirea crizei politice şi să fie gata să facă cedări rezonabile.

Petru Bogatu de asemenea mai crede că pemierul Vlad Filat a avut totuşi negocieri discrete cu PCRM. Acesta însă nu crede că s-ar fi vorbit despre o coaliţie PCRM – PLDM ci doar despre alegerea şefului statului, sau, mai concret, obţinerea voturilor necesare pentru un candidat PLDM de la comunişti. În acest caz, Bogatu chiar i-a dat dreptate lui Filat. „Vlad Filat are dreptate într-un punct: AIE trebuie să revină cu picioarele pe pământ. Criza constituţională urmează să fie depăşită pentru a evita alegerile parlamentare. Dacă nu poate fi ales Marian Lupu, aşa cum s-a convenit iniţial, să fie revizuit acordul AIE, pentru a-l vota pe Filat, Ghimpu, Streleţ, Chirtoacă, Diacov sau orice altă persoană.” a precizat analistul.
 
Пресс-служба POINT.MD
0